Klantervaring Latour

Klantervaring Latour

Toen hun vader in 2001 delicatessenwinkel Latour in het centrum van Breda overnam, hadden de zussen Ilse en Jessica van Vlimmeren ieder nog een eigen carrière. Ondertussen staan zij samen aan het roer en is Latour om veel meer dingen bekend dan alleen hun delicatessen.

“Je kunt bij ons lunchen, borrelen, delicatessen en buitenlandse kazen kopen, wijn drinken, wijn mee naar huis nemen of deelnemen aan één van de proeverijen in onze 15e-eeuwse wijnkelder”, legt Ilse van Vlimmeren met een brede glimlach uit. Een jaar na de overname door haar vader stapte zij bij hem in de zaak. Na tien jaar met hem samengewerkt te hebben, wilde Ilse graag doorontwikkelen, terwijl haar vader het liever bij het oude hield. Zodoende besloot haar vader om zich terug te trekken, zodat Ilse haar ideeën op haar eigen manier vorm kon geven.

“Toen ik rond diezelfde tijd met mijn bedrijf in haarcosmetica stopte vroeg Ilse of ik samen met haar verder wilde gaan”, vertelt Jessica, de donkere van de twee. “En zodoende ben ik in 2012 bij haar in de zaak gestapt.”

Alles draait om genieten en gastvrijheid

In 2014 werd Latour door de publieksjury van Breda Pluim beoordeeld tot meest gastvrije bedrijf van de binnenstad. “We hebben samen precies hetzelfde doel. We staan in dienst van onze gasten en die moeten zich welkom voelen”, aldus Jessica. “Ja, als een warme deken”, zegt Ilse met een kop thee in de hand. “Sommige gasten willen een beetje privé achter in de zaak zitten. Anderen houden van een praatje terwijl ze van verschillende kaasjes genieten. Toch proberen we bij alle gasten in te spelen op wat zij nodig hebben. Liefst nog voordat ze er zelf om durven te vragen.”

Slim werken

De twee zussen moesten leren om met elkaar samen te werken, maar vullen elkaar ondertussen perfect aan. Ilse legt uit: “We waarderen elkaars talenten en accepteren elkaars mindere kanten. Zo laten we elkaar de dingen doen waar we goed in zijn. Jessica is sommelier, houdt zich bezig met sociale media en is erg creatief, en ik ben rationeler en meer van de organisatorische kant. Ook hebben we geleerd om niet alles zelf te willen doen, maar zetten we tegenwoordig liever de juiste mensen in. En om te blijven groeien proberen we steeds slimmer te werken, in plaats van langer. We werken nog steeds hard, maar kunnen nu ook dingen loslaten en genieten. We worden daarbij geholpen door een fantastisch team dat ook echt bij Latour past.”

Hippe trends en smakelijke ontwikkelingen

Als creatieveling volgt Jessica alle trends en bedenkt zodoende regelmatig een nieuwe lekkernij. Klanten die bijvoorbeeld een ‘Warme Winterkaas’ mee naar huis nemen krijgen een stripverhaal als bereidingsinstructie met de twee zussen in de hoofdrol. Als extraatje hebben de dames hiervoor zelfs een bijpassende afspeellijst op Spotify aangemaakt.

Gesteund door advies

Al jarenlang is het tweetal bekend met John Vermetten. “John kwam hier al jaren geleden regelmatig in de zaak”, vertelt Ilse. “Pas na tijden zijn we naar zijn accountantskantoor overgestapt. Onze ondernemende familie zat namelijk al drie generaties bij een groot kantoor, dus wij ook. Maar ja, wij durven het anders te doen. Sindsdien hebben we een vertrouwensband met hem en zijn medewerkers opgebouwd. Ook al hebben we voor de dagelijkse gang van zaken natuurlijk een ander contactpersoon, John blijft gewoon bereikbaar voor advies. En dat is heel prettig.”

De zussen Van Vlimmeren zijn ook deelnemers aan de SHEO Business Classes die mede door Vermetten georganiseerd worden. “Die bijeenkomsten zijn niet alleen erg leerzaam en gezellig, ze zorgen ook voor verbinding”, legt Jessica uit. “Ze zijn net dat beetje extra dat Vermetten onderscheidend maakt. Precies zoals wij dat zelf ook graag doen.”

Wilt u ook gesteund worden door een accountantskantoor dat net dat beetje extra voor u doet? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.